Daralmak nedir ?

Posted by cemo | Posted on 06:29

Daral kısaca insanı aşırı sıkıntı basması durumudur.Aslında daha ziyade düşündel bir hal diye tanımlanabilir.Örneğin parasız olmanız ufak bir sıkıntı iken parasızlıktan dolayı yaşayacaklarınızı düşünmeniz sizde daralmaya yol açabilmektedir.Depresyon öncesi insan tripleri daral sınıfına girmektedir.Daralmayı depresyon ve bunalımdan ayıran zaman faktörüdür.Daralma geçici sürelerde yaşanır depresyon ve bunalım gibi uzun süreli değildir.

Düşünmeyen insanlarda daralma yaşanmaz.Daralabilmek için önce aktif bir beyin ve içinde bir miktar bilgi bulunması gerekir.

Daral nasıl tespit edilir?
Daralan insanlar genellikle derin düşüncelere dalar içinde bulundukları sıkıntılı durumdan kurtulmanın yollarını ararlar.Haldır haldır düşünen birileri varsa mutlaka daralmışlardır.

Çok zevk aldıkları şeyler daralma anları için tüm anlam ve önemini yitir zevk vermez olur.Peş peşe sigara yakar,bardak bardak kahve ya da alkol tüketirler.

Yolda belde sağa sola çarparak ilerleyen birilerini görüyorsanız muhtemelen daralmanın son safhasında,depresyon ve bunalımın ilk aşamalarındadır.


Daralmanın sonuçları:
Bu daralma anları sizin kişiliğinize bağlı olarak bi takım ürünler ortaya çıkmasına vesile olabilir.Eğer eliniz kağıt kalem tutuyorsa şiir yazabilir,fırça ve tuvale aşina iseniz şahane resimler,eğer müziğe yatkınsanız damar diye tabir edilen şarkılar yazabilirsiniz.

Benim kişisel deneyimlerimden ortaya çıkanlar bunlar.Siz daraldığınızda neler olur?

Comments (2)

ahauahauahauaha eeeet ben misalen gayet kendimle haldır haldır dusunurken pes pese sigara uc uca alkolNamınaHersey ve bazen de (artık) kahve tuketme egilimi icinde goruyorum kendimi.

valla en son daraldığımda 1 saat içinde 7 tane sigara içmişim kendimi bile aştım :)